Tarta cu crema de ciocolata si avocado

Pentru toți iubitorii de ciocolată, VOILA! Avem una bucată tartă cu cremă de ciocolată și avocado, care la textură este foarte asemănătoare cu un mousse. Este una dintre cele mai simple și rapide rețete de tartă, pe care oricine o poate pregăti.

tarta cu ciocolata si avocado

Știți deja prea bine că nu sunt vreun expert în făcut dulciuri (m-am plâns/scuzat de multe ori aici pe blog), dar atunci când vreau să fac ceva delicios, încerc să-l pregătesc cu puține ingrediente și să nu implice pași foarte complicați. Reguli pe care le respectă și această tartă cu cremă de ciocolată și avocado. În lista de ingrediente veți vedea că pentru crustă am folosit biscuiți fără zahăr, iar în loc de unt am folosit ulei de cocos. Pentru partea dulce, atât în crustă, cât și în cremă am pus pastă de curmale, iar ciocolata folosită de mine este una neagră.

tarta cu crema de ciocolata si avocado

Ideea acestei tarte a venit văzând provocarea de pe Facebook lansată de Nestle Dessert România, prin care trebuie să gătești o prăjitură folosind ciocolata neagră Nestle Dessert, încercând să o încadrezi în una dintre temele propuse de ei, adică: prăjitura preferata, prăjitura mamei sau prăjitura cu care ai cuceri pe cineva. Rețeta câștigătorului poate fi listată în cartea cu rețete Nestle Dessert, poate să apară pe ambalaj sau poate să câștige cel mai interesant premiu, un curs de cofetar-patiser. Mai multe detalii găsiți pe pagina lor de Facebook https://www.facebook.com/NestleDessertRomania/ . Anul trecut am mai participat la un concurs organizat de ei cu rețeta mea de Carrot Cake – tort de morcovi, la care am folosit tot această ciocolată pentru glazura de deasupra.

tarta cu crema de ciocolata si avocado

Revenind la tarta mea, mai are rost să vă spun că este și o tartă sănătoasă? Știu că nu mă credeți, poate pentru că este cuvântul ,,ciocolată” în toată ecuația, dar vă invit să urmăriți mai jos lista de ingrediente și vă veți convinge de acest lucru!
____________________________________
INGREDIENTE
Crustă
170 gr. biscuiți integrali/digestivi fără zahăr
100 ml. ulei de cocos, adică unt de cocos topit (poți să înlocuiești cu unt normal topit)
80 gr. curmale fără sâmburi
Cremă
200 gr. ciocolată neagră de la Nestle Dessert
2 avocado moi
45 gr. curmale
2 linguri ulei cocos
3 linguri sirop de agave sau miere

tarta cu crema de ciocolata si avocado
____________________________________
PREPARARE
Crusta
Pentru a fi mai ușor de transformat în pastă, lasă la înmuiat curmalele într-un bol cu apă caldă timp de 30 min – 1 oră. Pune-le apoi într-un robot de bucătărie și mixează de câteva ori până devin o pastă.

Mărunțește biscuiți cu ajutorul unui robot de bucătărie până devin fini sau pune-i într-o pungă ermetică / acoperă-i într-un prosop de bucătărie curat și bate-i de câteva ori cu un sucitor sau cu o cană.

crusta de tarta din biscuiti fara zahar

Adaugă într-un bol biscuiții mărunțiți, 80 gr. din curmalele făcute pastă și cei 100 ml. ulei de cocos. Amestecă bine. Pune amestecul pentru crustă într-o tavă de tartă și aplatizează bine-bine, atât fundul tăvii, cât și marginile acesteia. Bagă tava la frigider pentru 1 oră pentru a se întări crusta.

Crema
Topește ciocolata la bain-marie. Pune cei 2 avocado și restul de 45 gr. de pastă de curmale într-un robot de bucătărie. Mixează până totul se trasformă într-o cremă. Pune crema de avocado și curmale într-un bol, apoi toarnă peste aceasta ciocolata topită, 2 linguri de ulei de cocos și 3 linguri de miere. Amestecă totul bine de jos în sus cu o spatulă. Crema seamănă foarte mult cu o cremă de mousse.

crema din ciocolata neagra si avocado

Pune această cremă de ciocolată neagră și avocado peste crustă. Pune tava în frigider pentru 1-2 ore pentru a se întări. Decorează tarta după preferințe, cu fructele tale preferate, nuci, migdale, fistic, cocos etc. Eu am ales căpșuni și fulgi de cocos.

tarta cu crema de ciocolata si avocado

Lasă tava la frigider până când urmează să servești tarta cu cremă de ciocolată și avocado.

tarta cu crema de ciocolata si avocado

Cu mare drag din bucătăria Foodieopedia,

Nicoleta.

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

3 Comments

 • Petra
  februarie 7, 2020 8:36 pm

  excelenta!

 • Roberta Mureșan
  mai 19, 2019 4:50 pm

  Salut! Astăzi plănuiesc să fac această tartă, îmi poți spune, te rog, aproximativ câte zile e comestibilă, daca o țin la frigider?

  • Foodieopedia
   mai 20, 2019 3:53 pm

   Salut! timp de 2-3 zile sigur e bună 🙂 Noi am mâncat-o pe toată într-o zi, am făcut-o când am avut invitați. Dar rezistă măcar 3 zile (mă refer să fie la fel de proaspătă)

Lasă un comentariu