Tarta cu ciuperci si ceapa caramelizata

Tarta cu ciuperci, cimbru și ceapă caramelizată este perfectă pentru orice moment, chiar și pentru masa de sărbători sau cu orice altă ocazie.

Mie îmi place să servesc tarta cu ciuperci și ceapă carmalizată alături de o salată. Merge de minune pentru oricare dintre cele 3 mese principale ale zilei.

Tarta cu ciuperci si ceapa caramelizata - foodieopedia.ro

Pentru o modalitate de preparare ușoară și rapidă am apelat la foietaj ca baza tartei, iar ciupercile folosite sunt de la conservă. În acest fel am reușit să fac tarta într-un timp scurt. Foietajul pe care îl folosesc mereu și care mi se pare cel mai ok este cel de la Morărița. Mereu cumpăr setul de 2 bucăți.

Dacă doriți, puteți să faceți voi aluatul de tartă și să folosiți ciuperci poaspete, pe care le tăiați și le trageți la tigaie fix așa cum am procedat eu cu cele din conservă. Dacă vreți să mănânce și copiii această tartă, vinul din compoziție poate fi omis. În loc de parmesan puteți să folosiți orice tip de cașcaval.

Tarta cu ciuperci si ceapa caramelizata - foodieopedia.ro

Sper să vă placă rețeta de tarta cu ciuperci și ceapă caramelizată și să o faceți și voi atunci când vă este poftă!
____________________________________⁣ 
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
2 cepe galbene medii și 2 cepe roșii medii (poți să folosești doar de un singur fel)
150 gr. ciuperci (am folosit de la conservă gata tăiate pt o variantă mai rapidă)
50 gr. unt
100 ml. smântână lichidă pt gătit
2 ouă
2-3 crenguțe de cimbru uscat sau proaspăt
2 căței de usturoi
50 ml. vin alb (este opțional dacă nu vrei să folosești)
3 linguri de parmezan ras
2 lingurițe de zahăr
sare și piper după gust
____________________________________⁣
PREPARARE

Așează foaia de foietaj în tava de tartă, taie restul de foietaj care dă peste margine, apoi împunge foietajul cu o furculiță la bază și pe margine. Diametru tavă: 22 cm.

Taie julienne/solzișori cele 4 cepe, apoi călește-le într-o tigaie cu 30 gr. unt, timp de 2-3 minute.

Adaugă în tigaie 2 lingurițe de zahăr, amestecă și lasă ceapa la călit încă 3-4 minute, până devine moale.

Scoate ceapa din tigaie într-o farfurie/bol.

În aceeași tigaie pune 20 gr. unt și călește 2 căței de usturoi.

Adaugă ciupercile, 2-3 crenguțe de cimbru, 50 ml. vin alb, sare și piper după gust.

Amestecă și lasă în tigaie 2-3 minute până se evaporă alcoolul.

Pune peste aluatul de foietaj: ceapa, ciupercile și parmezanul.

Toarnă peste ele un amestec format din: smântână lichidă, cele două ouă, sare și piper după gust.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute.

Lasă să se răcească complet, apoi taie în felii.

Tarta cu ciuperci - foodieopedia.ro

Bon appetit!

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog alte rețete de tarte sărate:
Tarta sarata cu ciuperci si bacon 
Quiche cu bacon si cascaval afumat
Quiche cu ciuperci si Emmentaler

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu