Tarta cu spanac si feta în crustă de foi de plăcintă poate fi o tartă aperitiv sau servită la oricare masă a zilei ca un fel principal.
Eu ador să pregătesc tarte și să combin tot felul de ingrediente. De cele mai multe ori fac tarte din resturi de legume, mezeluri, brânzeturi și nici nu stau foarte mult să le gândesc, pentru că sunt sigură că o să iasă bine. De data aceasta am știut sigur că vreau să fac o tarta cu spanac si feta și dusă am fost la magazin să cumpăr cele necesare.
Pentru custa de data aceasta am folosit foi de plăcintă, însă se pot înlocui cu un aluat de foietaj sau să faceți voi un aluat fraged din făină, unt și ou. Am avut spanac congelat și mi se pare o variantă bună dacă vrei să sari peste pasul de a opări spanacul înainte de a-l tăia mărunt.
Tarta cu feta si spanac este una dintre preferatele mele și tare sper să vă placă și vouă!
Rețeta video o găsiți pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
____________________________________
INGREDIENTE
3 foi de plăcintă (pot fi înlocuite cu un aluat de foietaj)
300 gr. spanac congelat
100 gr. feta
5 ouă
200 ml. smântână lichidă
1 ceapă medie tăiată mărunt
3 căței de usturoi zdrobiți
6 roșii cherry (pot fi opționale)
puțină sare și piper
un gălbenuș de ou bătut
mix de susan și mac (opționale sau una la alegere)
____________________________________
PREPARARE
Călește pe rând ceapa și cățeii de usturoi.
Adaugă în tigaie spanacul decongelat și tocat mărunt. Înainte de a-l adăuga în tigaie lasă-l să se decongeleze complet într-o sită, stoarce-l bine bine în mână de excesul de apă (sau într-un prosop curat) și apoi toacă-l mărunt cu un cuțit. Condimentează-l după gust cu sare și piper și lasă-l în tigaie timp de 5 minute, amestecând din când în când.
Pune într-o tavă de tartă 3 foi de plăcintă. Unge fiecare foaie cu unt topit sau cu ulei înainte de a așeza foaie peste foaie.
Peste foile de plăcintă pune spanacul tras la tigaie, apoi peste spanac adaugă feta mărunțită.
Toarnă peste acestea un amestec din smântână lichidă, cele 5 ouă, puțină sare și piper.
Adună foile de plăcintă care au căzut peste tavă, astfel încât să formezi marginile tartei (vezi în video cum fac).
Unge marginile cu un gălbenuș de ou bătut, apoi presară peste mix din susan și mac sau doar una dintre ele.
Pune deasupra conținutului 6 roșii cherry tăiate în jumătate.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute.
Lasă să se răcească înainte de a tăia tarta în felii.
Bon appetit!
Alte rețete de tartă de pe blog:
Tarta cu ciuperci si ceapa caramelizata
Caprese Galette (tarta caprese)
Tarta sarata cu ciuperci si bacon
Lasă un comentariu