Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici este un desert tare gustos, se face mult mai ușor decât ați crede și este una dintre rețetele mele preferate pe care le fac cu drag.
Pentru a face tarta rustica cu piersici ai nevoie de foarte puține ingrediente, iar dacă te uiți mai jos în listă, vei observa că majoritatea ingredientelor le ai deja în casă. Tocmai asta e magia acestei rețete, ce avem deja la dispoziție totul pentru a o pregăti. Partea faină e că puteți să folosiți orice fructe doriți. Eu am mai făcut:
3. Caprese Galette (cu pesto, roșii și mozzarella) pentru cei care vor o variantă sărată
În orice combinație veți face rețeta, vă asigur că o să vă fie pe placul vostru!
____________________________________
INGREDIENTE
250 gr. făină albă
130 gr. unt rece tăiat în cubulețe
1 ou îngred + 1 gălbenuș de ou
2-3 linguri de apă rece
5 linguri de zahăr
o lingură de amidon
un praf de sare
1 lingură esență de vanilie
5-6 piersici
Pt servit: zahăr pudră, înghețată
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un robot de bucătărie faina, praful de sare, 2 linguri de zahăr, untul și mixează câteva 10-15 secunde. Adaugă oul, 2 linguri de apă și mixează din nou până aluatul se strânge ca o bilă în robot.
*** Dacă nu ai robot de bucătărie poți să amesteci ingrediente într-un bol, în aceeași ordine. Făina, zahărul, sarea și untul până devine un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul, apa pe rând și frămânți aluatul până se adună ca într-o bilă.
Scoate aluatul din robot, frământă-l de 2-3 ori, pune-l într-o folie alimentară și bagă-l la frigider pentru 30-40 minute.
Spală și taie în felii piersicile. Pune-le într-un bol împreună cu esența de vanilie, restul de zahăr și amidonul. Amestecă.
Întinde aluatul direct pe foaia de copt prăfuită cu făină până îi dai o formă rotundă. Pune foaia de copt cu aluatul în tavă.
În mijlocul aluatului așează feliile de piersici, având grijă să lași marginile goale (vezi video).
Adună marginile peste feliile de piersici și unge-le cu gălbenuș de ou.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pt. 35-40 minute.
Servește cu zahăr pudră deasupra sau cu o cupă de înghețată.
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog și alte deserturi cu piersici:
Prajitura rasturnata cu piersici
Tiramisu cu piersici din compot
Prajitura cu piersici
Lasă un comentariu