Au apărut, sunt în sezon. Căpșunii, despre ei este vorba, așa că am zis să dau startul rețetelor cu aceste mini tarte din foietaj cu mascarpone și căpșuni.
Îmi plac mult deserturile care se fac rapid, dar mai ales cele care nu necesită mult efort. Evident că am momente în care am răbdarea necesară și fac și ceva mai ,,complicat”, dar în mare parte le prefer pe cele simple, care se fac rapid și sunt destul de light. Ca aceste tarte din foietaj cu cremă din mascarpone, frișca lichidă și căpșuni.
Poți să improvizezi:
- se poate folosi altă cremă, poate vrei să faci o cremă de ciocolată, o cremă din ricotta sau cremă de brânză
- în loc de migdalele de pe marginea tartelor poți să folosești fulgi de cocos, diferite nuci mărunțite, mix de semințe sau să le lași simple
- eu le-am decorat cu căpșuni pentru că au apărut pe piață, începe sezonul lor și am zis să ,,profit”, însă poți să folosești și alte fructe (zmeură, afine, mure, mango, kiwi) sau dulcețuri din fructele preferate
Aceste tarte din foietaj pot fi făcute ori de câte ori simțiți nevoia de ceva dulce sau chiar și la diferite ocazii: sărbători, zile de naștere, o vizită a unor prieteni. Sunt sigură că vor rămâne încântați.
Vă las rețeta mai jos și abia aștept să îmi spuneți cum vi se pare după ce o pregătiți!
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
200 gr. mascarpone
200 ml. frișcă lichidă
100 gr. zahăr sau îndulcitor (eu am folosit eritritol)
1 lingură esență de vanilie
2 linguri fulgi de migdale (pot fi opționali sau înlocuiți cu fulgi de cocos, nuci zdrobite, mix de semințe etc)
1 ou
300 gr. căpșuni (puteți să folosiți orice alte fructe proaspete sau chiar dulceață )
____________________________________
PREPARARE
Dezgheață foietajul, apoi cu ajutorul unui sucitor întinde-l de câteva ori pe toate laturile. Al meu a ajuns la dimensiunea de 30×30 după ce l-am întins.
Împarte foietajul în 9 pătrățele. Nu contează dacă nu ies neaparat egale.
Așează pătrățelele într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Am folosit 2 tăvi pentru a nu înghesui situația acolo.
Cu ajutorul unui cuțit fă un pătrat mai mic în mijlocul pătratelor mai mari (poza 1), lăsând marginea de dimensiunea unui deget mic. Străpunge interiorul pătrățelului mai mic cu o furculiță.
Unge marginile, nu și interiorul, cu gălbenușul de ou bătut, apoi pune deasupra fulgi de migdale.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 18 minute. Întoarce tava la jumătatea timpului pentru a se coace uniform pătrățelele. Aceste pătrățete vor lua forma unor tarte mici.
În acest timp pregătește crema.
Pune mascarpone, frișca lichidă, îndulcitorul și esența de vanilie într-un bol și mixează-le cu ajutorul unui mixer până crema se întărește (între 30 secunde și 1 minut). Bagă bolul cu crema la frigider până se coc tartele din foietaj.
După ce s-au copt tartele din foietaj, lasă-le să se răcească complet, pentru a putea pune crema în ele.
Pune în mijlocul fiecărei tarte câte o lingură plină de cremă, apoi peste cremă așează căpșuni sau fructele alese. La final presară o ,,ploaie” de zahăr pudră peste toate tartele.
Serviți cu poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu căpșuni:
Galette cu capsuni
Cheesecake cu capsuni fara coacere
Alte rețete cu foietaj:
Brie in foietaj / Brie en croute
Foietaj cu ardei copt si cascaval
Saratele cu susan alb si mac
Spirale cu sunca si cascaval
Strudel cu mere si crema de branza
Quiche cu ciuperci si Emmentaler
2 Comments
Sergiu
aprilie 22, 2021 12:11 pmDelicioasa reteta!
Foodieopedia
aprilie 26, 2021 9:39 amDaaaaa, super yum și light, mi se pare o rețetă ideală pentru primăvară-vară 🙂
Lasă un comentariu