Aceste mini tarte din foietaj cu mure și mascarpone sunt extrem de delicioase și este acel gen de desert pe care l-ai face încontinuu.
Mereu am foietaj la îndemână, iar acesta este unul dintre deserturile pe care le fac mereu când mi-e postă de ceva dulce pentru că se face foarte ușor. Cel mai mult îmi place că este un desert care poate fi adaptat gusturilor fiecăruia. Pe blog mai am două rețete de acest gen:
Sper să vă placă și vouă aceste mini tarte din foietaj cu mure și mascarpone și să faceți și voi rețeta cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
un aluat de foietaj (400 gr)
250 gr. mascarpone
200 ml. frișcă lichidă
500 gr. mure proaspătă sau congelată
100 gr. zahăr
60 gr. zahăr pudră
1 lingură esență de vanilie
1 lingură de amidon
* în loc de mure poți să folosești alte fructe proaspete (zmeură, afine, căpșuni) sau să folosești orice dulceață ai în casă
____________________________________
PREPARARE
Întinde foietajul (decongelat) pe toate părțile de câteva ori cu un sucitor.
Taie foietajul în 9 pătrățele. Nu contează dacă nu ies neaparat egale.
Pune pătrățelele de foietaj pe două tăvi acoperite cu foaie de copt. Vei avea nevoie de două tăvi pentru a nu înghesui situația acolo.
În mijlocul fiecărui pătrățel taie altul mai mic, lăsând marginea de dimensiunea unui deget (explic în video mai bine).
Împunge mijlocul pătrățelului cu o furculiță.
Unge marginile cu puțin lapte sau cu un gălbenuș de ou bătut, apoi adaugă pe margine fulgi de migdale sau niște zahăr.
Bagă tăvile la cuptorul preîncălzit la 180°C, pt. 15-17 minute, până se rumenesc tartele.
Între timp pregătește gemul. Pune într-o oală murea și 100 gr. de zahar, apoi amestecă. Lasă la foc mic până sosul se reduce.
La final adaugă o lingură de amidon de porumb și amestecă.
Pentru cremă vei mixa (cu mixerul, evident) împreună mascarpone, frișca lichidă, esența de vanilie și zaharul pudră până rezultă o crema fină. 2-3 minute durează toată treaba.
În mijlocul tartelor din foietaj vei pune crema de mascarpone, apoi deasupra gem de mure. Presară și puțin zahar pudră peste tot.
Cum ți se pare rețeta?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu