Nu mi-am imaginat vreodată că voi dormi într-o căsuță pe roți, însă am făcut-o și pe asta. Foarte aproape de Cluj-Napoca, mai exact la 25 de minute de oraș, se află Tiny Transylvania, un loc perfect pentru evadare și deconectare de la cotidian.
Am mers acolo fără nicio așteptare, însă am rămas surprinsă de conceptul casei pe roți: de la design, până la locația unde este amplasată această tiny house.
Cum am ajuns acolo?
Din Cluj-Napoca până la Tiny Transylvania am ajuns foarte repede. Am făcut aproximativ 25 minute, dintre care ultimii 2 km pe un drum neasfaltat, cu pietriș. Fără probleme puteți să mergeți cu mașina, pentru că este accesibil chiar și pentru mașini mici/joase.
Cheia pentru a intra în Tiny Transylvania se află într-un seif, iar codul îl veți primi pe mail doar în dimineața de dinaintea ajungerii voastre la căsuță.
Primul impact a fost ,,WOW! Este superb! Vreau și eu o căsuță așa!”. Și am continuat așa minute în șir.
Cum arată căsuța și ce dotări are?
Această tiny house este dotată cu tot ce ai nevoie:
- loc de dormit pentru 2 persoane, lângă geam cu saltea
- un loft de dormit cu o saltea la care se ajunge cu o scară (pot să doarmă încă 2 copii acolo)
- baie cu duș, chiuvetă, wc, oglindă. Cei de la Tiny Trasylvania ne-au pus la dispoziție: prosoape, hârtie igienică și produse de igienă
- bucătărie dotată (foarte dotată aș zice eu): mașină de spălat vase, chiuvetă, frigider + un mini congelator, plită electrică (2 ochiuri), oale, tigaie, ustensile pentru gătit, farfurii plate și boluri, pahare, căni, aparat pentru făcut cafea + capsule speciale pentru acel aparat, fierbător pentru apă, ceaiuri, toaster, condimente de bază, prosoape de bucătărie etc.
- un dulap sub frigider, ca un fel de pantry/cămară, unde poți să depozitezi diverse alimente neperisabile pe care le aduci cu tine
- masă interioară unde puteți să mâncați
- masă exterioară cu bancă, ca o terasă
- boardgames și diverse cărți
- aer condiționat, încălzire în pardosea dacă vrei să mergi iarna
- loc pentru depozitat bagajele, care se află fix sub locul de dormit și este accesibil atât din interior, cât și din exterior
Ce activități poți să faci?
Tiny Transylvania se află în apropierea Pădurii Făget. De la proprietari poți să închiriezi biciclete electrice, care ajung la o viteză de până la 25 km/h, cu care poți să faci trasee în apropierea căsuței sau chiar în Pădurea Făget, pe trasee amenajate.
Tot în apropiere se află Adrenalin Park și Moara de Vânt, o grădină zoologică pentru iubitorii de animale.
La tiny house poți să stai afară pe leagăn (au un leagăm în curte), unde poți să citești sau să te relaxezi, iar seara să faci foc într-un loc special amenajat.
Cum a fost experiența noastră într-un tiny house?
Am avut rezervată căsuța doar pentru o zi, suficient cât să ne deconectăm de agitația din oraș și să fim într-o armonie plăcută cu natura. Se auzeau constant greierii, câteodată lătratul câinilor din depărtare, sunetul păsărelelor și mai apărea din când în când câte un fluture. Acolo până și cerul arată diferit.
M-a suprins faptul că deși este o tiny house, totuși este foarte spațioasă și dotată cu tot ce ai nevoie. Mi-a plăcut mult simplitatea designului, accentele de lemn în contrast cu albul mobilei și al pereților. Este fix stilul de design care îmi place mie, cel scandinav.
Era atât de cozy atmosfera înăuntru încât nu am ieșit câteva ore bune din căsuță. Am stat și ne-am relaxat în locul special pentru dormit, lângă geam, de unde poți să privești natura. Salteaua este foarte confortabilă, iar seara am adormit instant.
Am și gătit
Am pregătit doar cina în prima seară, iar a doua zi dimineața micul dejun. Pe această cale vă recomand să vă luați strictul necesar de alimente pentru zilele în care stați. Faceți din timp meniul și lista de cumpărături, așa cum am procedat și eu.
Pentru prima masă când ajuns acolo am cumpărat câteva produse deja pregătite. Nu voiam să mă pun direct la gătit când ajung. Deoarece am ajuns în preajma prânzului am mâncat pui în crustă de susan, hummus, salată de ardei copți și câteva legume proaspete.
Chiar și în bucătărie, când am început să gătesc, m-am simțit ca la mine acasă. La cină am gătit paste cu bacon și sos de roșii super delicioase. Rețeta lor am filmat-o pe Instagramul meu.
De micul dejun s-a ocupat Sergiu. A făcut toast cu avocado și scrambled eggs, specialitatea lui. Am făcut și un Reel pe Instagram cum a gătit micul dejun.
Dacă aș putea să rezum experiența de la Tiny Transylvania în câteva cuvinte ar fi: deconectare de la agitație, conectare cu natură și liniște. Acele câteva ore petrecute acolo mi-a demonstrat că fericirea stă în lucrurile simple și că nu avem nevoie de foarte multe lucruri pentru a ne simți bine.
Vă las site-ul lor tinytransylvania.ro unde puteți să găsiți și alte informații legate de preț și disponibilitatea căsuței pentru rezervare.
Am făcut un video de prezentare a întregii căsuțe. Vezi IGTV-ul pe Instagramul meu.
V-ar plăcea să stați câteva zile într-un astfel de loc?
3 Comments
Claudia
ianuarie 2, 2023 9:20 amWow! Multumesc!
Foodieopedia
ianuarie 3, 2023 4:28 pmCu drag!
Lasă un comentariu