Tiramisu cu piersici din compot

Tiramisu cu piersici din compot sau tiramisu kids friendly fără cafea și gălbenuș de ou crud. Este gustos, fresh și foarte simplu de pregătit.

Tiramisu cu piersici - foodieopedia.ro

Pe lângă cele două rețete de tiramisu pe care le am pe blog (Tiramisu clasic și Tort Tiramisu) mă gândeam că ar fi bine să vă arăt și un tiramisu kids friendy. Un deliciu de desert din care am tot mâncat vreo 3-4 zile la rând pentru că am făcut o cantitate mare, dar ,,Non, je ne regrette rien!”, cum ar zice Edith Piaf.

Acest tiramisu cu piersici din compot poate fi mâncat și de copii, pentru că pișcoturile sunt ,,scufundate” direct în sucul de la compot și nu în cafea și nu am folosit gălbenuș de ou crud în compoziție. Am menționat de gălbenuș de ou crud pentru că știu că multor persoane nu le place ideea de a avea gălbenuș de ou crud în crema de la tiramisu. Vreau doar să vă spun că prin amestecarea ingredientelor pentru cremă, acele gălbenușuri de ou ,,se gătesc” cumva prin ,,frecare” și prin căldura generată de mixer, deci nu rămân crude.

Tiramisu cu pierci kids friendly - foodieopedia.ro

Sper să vă placă ideea aceasta și să pregătiți și voi acest tiramisu cu piersici!

____________________________________
INGREDIENTE

pișcoturi (am folosit 30 bucăți = 300 gr.)
300 ml. frișcă lichidă
700 gr. mascarpone
100 gr. zahăr pudră (poți să pui mai mult în funcție de preferințe)
1 lingură de esență de vanilie
2 borcane mari de compot de piersici, jumătăți, decojite (aprox. 600-700 gr. fiecare borcan)
1 lingură de cacao

____________________________________
PREPARARE

Mixează cu mixerul frișca lichidă cu zahărul pudră și esența de vanilie, apoi adaugă frișca lichidă peste mascarpone într-un bol mai mare și mixează din nou câteva secunde până se omogenizează.

Pune într-un bol sucul de la cele 2 borcane de compot de piersici.

,,Scufundă” pișcoturile în sucul de la compot pe ambele părți de câteva ori și așează-le într-o tavă. Eu am folosit câte 10 pișcoturi / strat. Am folosit un vas de yena de 25×20 cm.

Peste pișcoturi pune o treime din crema de mascarpone și nivelează frumos deasupra. Peste cremă presară cacao.

Așează piersici tăiate în cubulețe peste cacao. Păstrează 3 jumătăți de piersici netăiate în cubulețe pentru partea de la final.

Repetă operațiunea încă de 2 ori cu pișcoturi, cremă și cacao, astfel încât să mai faci 2 straturi.

La final pune deasupra felii subțiri din cele 3 jumătăți de piersici.

Lasă la frigider 3-4 ore sau peste noapte, apoi servește.

Cum vi se pare acest tiramisu cu piersici din compot?

Tiramisu cu piersici din compot - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu