Salutare, dragi gurmanzi! Vă amintiți rețeta mea de pizza cu crustă din conopidă? Ei bine, pe aproape același principiu merge și rețeta de tortillas din conopidă, doar că de data aceasta aveți nevoie de exact 2 ingrediente: conopidă și ouă (fără să mai punem la socoteală și condimentele).
Aceste tortillas din conopidă sunt varianta mai echilibrată în carbohidrați decât a celor pe care le vedem în supermarket, pentru că nu sunt făcute din făină. Bonus: nu conțin gluten, deci sunt perfecte pentru cei care au intoleranță la gluten. Sunt slab calorice și pline de nutrienți. În plus, sunt extrem de simplu de făcut și, pe bune, chiar foarte delicioase. Eu le-am mâncat de data aceasta cu hummus (vezi rețeta de hummus AICI ).
Încerc să vă arăt că se pot face și altfel de rețete, iar lucru acesta am văzut că vă place, pentru că am primit multe mesaje de încurajare în acest sens și mi-ai mulțumit pentru că vin cu rețete puțin mai diferite față de restul bloggerilor culinari.
Eu zic să trecem la treabă și să vă arăt cum am făcut aceste mini-tortillas din conopidă 🙂
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă medie
2 ouă
Condimente: sare, piper, busuioc uscat sau alte ierburi aromatice (după gust)
Opțional: poți să pui 2-3 linguri de parmezan ras
____________________________________
PREPARARE
Taie conopida în bucățele mai mici, apoi pune bucățelele într-un robot de bucătărie și mixează câteva secunde până ia forma unui bob de orez. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți foarte bine să razi conopida pe răzătoarea cu dinții mici. Transferă conopida mărunțită într-un bol/vas termorezistent și bag-o pentru 4-5 minute în cuptorul cu microunde.
Scoate conopida din cuptor după cele 5 minute, pune-o într-un prosop de bucătărie curat și lasă să se răcească 10-15 minute.
Cu ajutorul prosopului stoarce conopida de excesul de apa cât de bine poți, apoi transfer-o într-un bol. Pune și restul ingredientelor (ouăle și condimentele) și amestecă bine.
Ia cu mâna din ,,aluatul” obținut, apoi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline, formează tortillas în ce mărime dorești tu. Aplatizează cu mâna aluatul de tortillas până ia o formă rotundă.
Bagă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 12-15 minute, întorcându-le cu grijă de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului.
Asta e tot! Poți să le mănânci cu ce vrei tu: cu hummus, cu guacamole, cu un pate din linte, cu o umplutură pentru tacos, quesadilla etc. Poți, de exemplu, să pui cașcaval ras deasupra și să mai lasi câteva minute la cuptor pentru a se topi cașcavalul, apoi să mai adaugi câteva ingrediente și ai mini pizza sănătoase.
Atenție la neatenție! ⇒ aceste tortillas nu sunt ca cele clasice, adică va fi destul de greu să le rulați pentru că se vor rupe.
Spor și poftă bună să aveți!
Cu drag, Nicoleta!
2 Comments
Romica Bocsa
martie 17, 2017 10:29 amO idee excelenta pentru o zi low carb 🙂
Foodieopedia
martie 17, 2017 2:01 pmDa, da 😀 foarte bune, să le încerci și să-mi spui cum ți s-au părut 🙂
Lasă un comentariu