Trifle la pahar cu cremă de vanilie și căpșuni este propunerea mea pentru un desert super delicios, pe care poți să îl pregătești cu orice ocazie.
Trifle este un desert popular în Anglia și este format din straturi delicioase din: blat de pandișpan sau orice blat pufos, fructe, cremă de vanilie și frișcă. E mai simplu decât pare și vă explic mai jos toată rețeta.
Eu am făcut aces trifle la pahar pentru că mi se pare mult mai ușor de servit așa, ca porție individuală, decât cum se servește el în mod normal: într-un vas mare transparent. Plus că, servit la pahar, este și mai ușor de dat ca porție individuală, dacă ai invitați la masă.
Blatul pe care l-am folosit este cel pe care l-am făcut la rețeta mea de negresă de post pentru că mi se pare cel mai simplu de făcut, dar puteți să folosiți orice blat de pandișpan, orice blat de tort găsit în magazine sau chiar pișcoturi. În loc de căpșuni poți să folosești orice alte fructe proaspete.
Sper să vă placă rețeta de trifle la pahar cu cremă de vanilie și căpșuni și să o pregătiți cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (pt 6 pahare)
Blat: 200 gr. făină, 250 ml. apă minerală, 150 gr. dulceață de căpșuni, 70 gr. zahăr, 70. ml. ulei, 15. gr. cacao, o lingură de esență de vanilie, un praf de sare
Crema de vanilie: 500 ml. lapte, 100 gr. zahăr, 1 păstaie de vanilie sau 1 lingură de esență de vanilie de calitate, 50 gr. făină sau 25 gr. amidon
Decor: 200 ml. frișcă lichidă, 600-700 gr. căpșuni
____________________________________
PREPARARE
Blatul
Amestecă într-un bol zahărul, apa minerală, esența de vanilie și uleiul. Pune peste acestea făina, praful de copt, cacaoa, praful de sare și amestecă până se omogenizează.
Pune compoziția într-o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute.
Lasă să se răcească complet.
Crema de vanilie
Încălzește într-o oală laptele împreună cu păstaia de vanilie tăiată în jumătate. Pune și semințele de la păstaie în oală.
Laptele se încălzește până devine cald-ușor fierbinte, însă nu trebuie să fiarbă/să dea în clocot. După ce s-a înfierbântat, scoate păstaia de la vanilie din oală.
Mixează într-un bol gălbenușurile și zahărul până se deschid la culoare și își dublează volumul (2-3 minute).
Adaugă în bol făina sau amidonul alimentar și mixează iar 5-10 secunde până se încorporează.
Adaugă pe rând laptele cald peste gălbenușuri în bol și amestecă cu un tel, apoi toarnă compoziția în oală.
Pune din nou oala pe foc mic și lasă să fiarbă 3-4 minute până se îngroașă și devine o cremă. Amestecă constant cu telul ca să nu se facă cocoloașe.
După ce s-a îngroșat, transferă crema într-un bol și pune o folie alimentară direct peste cremă ca să nu se formeze o crustă deasupra. Lasă să se răcească complet.
Mixează într-un bol frișca lichidă până devine tare.
Montare
Pune la baza blatul tăiat în cubulețe mici, peste blat pune cremă de vanilie, apoi cubulețe de căpșuni, iar la final frișcă. Decorează cu ce dorești. Eu am pus figurine de ciocolată și căpșuni 😉
A ieșit extra mega delicioso. Cum vi se pare?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu