Unde am mancat in Timisoara

După cele două zile petrecute la Oradea, ne-am continuat călătoria și am ajuns în Timișoara, un oraș unde am vrut de mult să ajung. Ne-am echipat și pregătit corespunzător, am făcut din timp traseul cu ce am dori să vizităm, unde să mâncăm în Timișoara și unde să bem o cafea bună.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi place să stabilesc din timp ce aș vrea să fac într-un oraș, asta ca să fiu sigură că pot să bifez cât mai multe lucruri. Așa cum vă spuneam și în articolul despre Oradea, foarte mult din călătoriile noastre se bazează pe experiența culinară.

Unde mâncăm în Timișoara?

1. Quisine

Am ajuns destul de târziu în Timișoara și fiindcă ploua, ne-am decis să ieșim doar la cină, așa că spre seară am ajuns la Quisine , un local destul de recent deschis în oraș, din câte am citit, chiar la sfârșitul anului 2019.

Ne-a plăcut mult designul restaurantului, colorat, cu detalii moderne, elegante, dar și street art prin desenul impunător de pe perete. Un mix pe care noi am tot stat să-l admirăm cât timp am mâncat.⁣

Eu mi-am ales o supă cremă de roșii cu busuic și hummus cu rodie. Simțeam nevoia de ceva mai lejer, voiam o supă și la asta m-am oprit. Mănânc foarte rar supă cremă de roșii, iar aceasta mi-a plăcut.

Quisine Restaurant Timisoara - foodieopedia

Nici nu-mi dau seama cum am terminat-o, că am și trecut la hummus, unul dintre preferatele mele. Combinația cu rodie este una delicioasă mereu.

Quisine Restaurant Timisoara - foodieopedia

Sergiu a mers pe ceva clasic, a văzut spaghette carbonara în meniu, nici nu a stat pe gânduri. Sunt pastele lui preferate și le încearcă pe oriunde mergem. Ba chiar este în căutarea celei mai bune porții de paste carbonara.

Quisine Restaurant Timisoara - foodieopedia

La desert ne-am ales lava cake cu înghețată. Un desert clasic, dar pe cât de simplu poate fi, pe atât de ușor poți să dai greș cu el. Nu a fost așa în acest caz.⁣

Quisine Restaurant Timisoara - foodieopedia

M-am uitat pe meniul lor și este foarte variat, pentru toate gusturile, așa că dacă aveți planuri prin Timișoara, treceți în agendă și Quisine.

2. Naru

Ultima cină la Timișoara am luat-o sub un cireș, într-o atmosferă extrem de cozy.

Am ajuns la Naru , în urma recomandărilor date de voi pe Instagram. Restaurantul este într-o curte interioară, foarte aproape de Piață Unirii și ne-a plăcut din prima clipă terasa.⁣

Ne-am așezat la masă și am comandat.⁣

Pappardelle cu mușchi de vită, legume și gorgonzola a fost alegerea mea. Porția este mare, terminasem jumătate din farfurie și deja eram suficient de sătulă. Mi s-a părut că vita s-a potrivit perfect cu textura moale și gustul intens al brânzei gorgonzola.

Naru Restaurant Timisoara - foodieopedia

Sergiu și-a luat Chicken Teriyaki cu orez basmati, legume și ou. Am gustat și eu din toate ca să-mi fac o impresie. Oul a avut un rol important aici, credeți sau nu, dar a temperat gustul sărat dat de sosul de soia din teriyaki, dar și gustul aromat din orezul basmati. E o farfurie gândită cum trebuie.

Naru Restaurant Timisoara - foodieopedia

Am luat desertul zilei: Mille Feuille cu fructe de pădure, cremă de vanilie și migdale.

Naru Restaurant Timisoara - foodieopedia

Dar și o Tartă de ciocolată neagră, zmeură, espresso și alune de pădure prăjite.⁣

Naru Restaurant Timisoara - foodieopedia
Pe acestea le-am împărțit, jumătate din fiecare am gustat amandoi și nu am termen de comparație. Ambele foarte gustoase, iar dacă ești mare fan ciocolată, tarta o să-ți ajungă la inimă.

Ne-am încheiat călătoria culinară cu brio și sperăm să ne întoarcem să mai descoperim și alte locații, la fel de bune ca acestea.

 

Am stat două zile la Timișoara, însă am ieșit să mâncăm doar de două ori pentru că în prima zi, sâmbătă, am ajuns târziu deoarece veneam direct de la Arad, sătui de la Roca Bruna. A doua zi, duminică, prânzul l-am avut asigurat de Raluca de la Dorbob Bakery, care, în ziua când am plecat din Oradea, ne-a făcut un pachet cu tot felul de bunătățuri și am decis să le mâncăm la prânz.

Duminică ne-am întâlnit la o cafea cu una dintre prietenele mele foodie de pe Instagram, Antonela (cookingathome). 

Timisoara strada cu umbrelute - foodieopedia

Am ajuns la Garage Cafe, unde ne-am luat clasicele și iubitele, Flat White.

Garage Cafe Timisoara - foodieopedia.ro

Ce am vizitat

În principiu ne-am plimbat prin cele trei piețe și străduțele lipite de acestea: Piața Libertății, Piața Unirii și Piața Victoriei.

Piata Unirii Timisoara - foodieopedia.ro

Timisoara - foodieopedia

Timisoara strada cu umbrelute - foodieopedia

Spre seară am fost și la Iulius Town, un mic oraș într-un oraș. Musai să-l vizitați dacă mergeți în Timișoara!

Iulius Town Timisoara - foodieopedia

Iulius Town Timisoara - foodieopedia

Din toate călătoriile noastre din acest an, Timișoara cred că este cel mai atipic oraș pe care l-am văzut. Mi-a dat o stare de ,,afară”, parcă nu eram în România (în sensul bun mă refer) și cred că nu degeaba i se mai spune ,,Mica Viena”.

Mulțumim, Timișoara, pentru primire! Mai venim.

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu