Zama de salata verde

Zama de salata verde sau zama de șalate, cum se zice la Maramu’, este delicioasă și merită să o încercați neaparat.

zama de salata verde - foodieopedia.ro

Pe mine ,,mă unge” pe suflet mereu când o mănânc și nu mă satur doar cu o porție. Aș mânca toată oala dacă aș putea.

Am crescut cu genul acesta de zamă și pot să spun că pe cât e de simplă, pe atât e de gustoasă. Eu nu o fac tradițional ca mama sau bunica, nu fac rântaș, nu folosesc slănină și nici nu pun la final zdrențe de ou (omletă). Există multe variante de a o pregăti în funcție de zonă și sunt curioasă la voi cum se face față de zama de salata verde pe care v-o prezint eu.

Zama de salata cu kaizer - foodieopedia.ro

Sper să vă placă și vouă rețeta de zama de salata verde și să o pregătiți și voi cât de curând.

____________________________________
INGREDIENTE

3 căpățâne mari de salată verde
400 gr. kaiser sau bacon afumat
3 fire de ceapă verde
4 căței de usturoi
300 gr. iaurt grecesc 2% (se poate înlocui cu sana sau kefir, dar neaparat să folosiți una dintre cele 3 variante, pt. că este nevoie de un produs lactat mai acru)
300 gr. smântână 20%
3 gălbenușuri
o mână de mărar tocat + o mână de pătrunjel tocat
sare și piper după gust
3 litri de apă (sau combinație 1.5 l apă, 1.5 l lapte)

____________________________________
PREPARARE

Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie și prăjește kaizerul tăiat în cubulețe.

Pune în tigaie firele de ceapă verde tăiate mărunt și 2 căței de usturoi zdrobiți. Călește 1-2 minute.

Toarnă 3 litri de apă în oală și lasă să fiarbă timp de 10 minute. Condimentează după gust cu sare și piper.

Amestecă într-un bol gălbenușurile, iaurtul, smântâna și ceilalți 2 căței de usturoi zdrobiți. Pune în bol 3-4 polonice din zeama fierbinte din oală și amestecă. Toarnă în oală și amestecă.

Pune în oală 3 căpățâne mari de salată verde spălată bine bine și ruptă în bucăți mai mici cu mâna. Amestecă.

Dacă vrei ca salata să își păstreze culoarea cât mai verde, acum e timpul să oprești focul. Caldura supei e suficientă pentru a găti salata.

La final adaugă mărar și pătrunjel tocat.

Cine dorește poate să acrească zama de salata verde cu suc de lămâie sau oțet.

zama de salata verde cu kaizer - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu