Despre mine

Foodieopedia.ro este vorba despre mâncare simplă și gustoasă, despre o stare de bine și despre un stil de viață echilibrat.

Despre mine

Salutare! Eu sunt Nicoleta, am 28 de ani, m-am născut și am crescut în Sighetu Marmației, acolo unde se agața harta-n cui. Dacă nu ați ajuns prin nordul țării, să știți că Maramureșul este un colț de rai. Mă ofer să fiu ghidul vostru, numai să veniți să vedeți cât de fain este la Maramu’. Din 2012 am venit la studii în Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, și nu am mai plecat de aici. Fain la Cluj!

Nicoleta-Catargiu-blogger-culinar Cluj-Napoca

De unde pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit o am încă de când eram mică, de când am fost în stare să țin un cuțit în mână fără să mă tai. Țin minte că stăteam pe lângă mama și bunica și le ajutam mereu în bucătărie la treburi mici, apoi cu timpul am luat și alte ,,atribuții” mai complicate, până am ajuns să fiu ,,sefă” în propria mea bucătărie.

Îmi petrec o parte din timp documentându-mă și inspirându-mă despre diverse rețete pe Instagram, Pinterest, din cărți, reviste, emisiuni tv.

Rețete pe care le veți vedea pe acest blog le gândesc în așa fel încât să nu necesite mult timp de gătire, la care ai nevoie doar de câteva ingrediente, rețete clasice, dar pe care mereu le pregătesc în stilul meu caracteristic.

Nicoleta-Catargiu-blogger-culinar

Nicoleta-Catargiu-blogger-culinar

Pasionată de sport

Despre mine pot să vă mai zic că mă interesează și sportul și că de câțiva ani frecventez o sală de fitness, la care nu merg neaparat pentru performanțe extraordinare, ci doar pentru a avea un tonus și o rezistență mai bună. Și ca să pot să urc scările fără să mă țin de o cârjă la 70 de ani :))))

Catargiu Nicoleta - Cluj-Napoca - Blogger

Sunt acreditată ca ,,Tehnician Nutriționist”

nicoleta - foodieopedia

Duc un stil de viață cât mai echilibrat și mă pasionează foarte mult nutriția, fapt pentru care m-am înscris și la cursuri de nutriție, în urma cărora am primit și o diplomă, fiind acreditată ca ,,Tehnician Nutriționist”.

Urmez reguli simple în alimentație, nu cred în ,,diete minune”, ci într-un stil alimentar pe care pot să îl duc pe o perioadă lungă de timp. Sub aceeași modalitate îi îndrum și pe cei care îmi cer ajutor și consiliere nutrițională.

Țin workshop-uri și ateliere de gătit sănătos

  • Pentru angajații unor corporații
  • La evenimente private
  • Pentru copii

Atelierele presupun prepararea unei farfurii rapide, cu ingrediente la îndemâna oricui, care nu presupune timp mult de pregătire și care neaparat trebuie să respecte anumite principii nutriționale.

nicoleta catargiu . workshop de gatit

Îmi place fotografia culinară

Îmi place foarte mult fotografia culinară (food photography) și încerc pe zi ce trece să fac poze cât mai reușite preparatelor mele. Am investit într-un aparat foto profesionist, dar pe parcurs mi-am achiziționat și diferite recuzite: boluri sau farfurii ciudate/colorate, linguri din lemn, naproane, tăvi și diferite artificii, care să mă ajute în stilizarea pozelor. Știți cum se zice, o poză face cât o mie de cuvinte.

Sursele mele de inspirație pentru fotografie culinară sunt peste tot: Pinterest, Instagram, reviste sau cărți de gătit.

foodieopedia

Regula nr. 1? Nu mă ating de mâncare până nu o pozez înainte. Cei din jur s-au obișnuit cu mine.

Nicoleta Catargiu

livada-restaurant-cluj

Explicația numelui ,,FOODIEOPEDIA”

foodie = o persoană cu un interes particular/deosebit în mâncare, un gurmand;

-opedia = sufix de la enciclopedia (-opedia)

Așadar ,,FOODIEOPEDIA” = Enciclopedia unui Gurmand.

Unde mă găsești? 

Pe pagina de Facebook Foodieopedia  

Pe INSTAGRAM (aici sunt foarte activă și vă arăt ce se întâmplă și în spatele ,,cortinei”)

Pe mail pentru propuneri/colaborări: nicoleta_catargiu93@yahoo.com

NICOLETA CATARGIU - food blogger Romania - Cluj Napoca

V-am țucat! 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!