Pizza ,,curcubeu” cu blat din conopida

Pizza cu blat din conopidă ați mâncat înainte? Dacă nu, aici găsiți o rețetă care merită încercată. Eu îi zic ,,pizza curcubeu” pentru că este plină de culori. Tu ce nume i-ai da?

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro

Pizza cu blat din conopidă este o variantă mai slabă în carbohidrați pentru că nu avem un blat 100% făcut din făină, ci în proporție de 90% dintr-o legumă. Sunt multe persoane care țin o dietă low carb, iar o astfel de pizza este printre alegerile lor. Cu toate că nu mă încadrez în acel stil alimentar, mai fac și eu această rețetă pentru că îmi place tare mult. Pentru că baza este făcută din conopidă, poate ți se va părea ciudat gustul la prima încercare, însă cu siguranță te va cuceri de la a doua.

În afară de bază, restul rețetei respectă pașii unei pizza obișnuite: peste blat am pus sos de roșii (pasata), o ,,ploaie” generoasă de cașcaval ras Sofia de la Delaco, iar extra am adaugat trei tipuri de ardei gras și ceapă roșie, adică 4 dintre culorile curcubeului: roșu, galben, verde, mov. Acuma v-ați prins de ce am numit-o ,,Pizza Curcubeu”?

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro

Ce trebuie să știi despre această rețetă

  • pentru a face blatul, conopida trebuie mai întâi mărunțită într-un robot de bucătărie, însă dacă nu ai robot, poți să dai conopida pe o răzătoare
  • blatul din conopidă este puțin mai sensibil, așa că ai grijă atunci când tai la final și servești
  • în loc de pezmet poți să folosești făină din grâu sau făină din fulgi de ovăz (poți să mărunțești tu într-un blender fulgii)
  • în loc de legumele pe care le-am adăugat eu, poți să folosești orice altceva (roșii, porumb, măsline, ciuperci, dovlecei, vinete) sau orice mezel preferat.

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro

Lista de ingrediente și modalitatea de preparare o găsești mai jos. Spor la gătit!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru blat:
1 conopidă mare (aproximativ 1,5 kg)
4 linguri pezmet
4 linguri parmezan ras
2 ouă
Condimente: sare, piper, busuioc uscat, usturoi pudră (toate după gust)

Topping:
6-7 linguri pasata sau sos de roșii
100 gr. cascaval ras Sofia de la Delaco
Legume la alegere: ceapă roșie, ardei tricolor (roșu, galben, verde) tăiat fâșii

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Pentru început curăță conopida de frunze, desfă-o în buchețele mai mici, taie-le codița, apoi pune-le într-un bol și spală-le sub un jet de apă.

Pune pe rând buchețele de conopidă într-un robot de bucătărie/mărunțitor și bledează-le timp de 5-10 secunde până când conopida este mărunțită și devine asemănătoare unui bob de orez.

Procedează același lucru cu toată conopida, apoi după ce ai mărunțit-o, asează conopida pe o tavă acoperită cu foaie de copt și bag-o la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20 minute. La jumătatea timpului amestecă conopida în tavă pentru a nu se arde pe fundul tăvii.

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro

Scoate tava din coptor și lasă conopida să se răcească pentru 10-15 minute, apoi asează pe rând conopida într-un prosop de bucătărie curat și stoarce cât poți tu de bine, astfel încât să elimini cât mai mult din lichid. Procedează la fel cu toată conopida din tavă.

Pune conopida stoarsă într-un bol alături de restul ingredientelor enumerate mai sus pentru blat: ouă, pezmet, parmezan și condimente după gust, apoi amestecă totul bine cu mâna.

Asează compoziția rezultată pe o tavă acoperită cu foaie de copt și aplatizează compoziția cu degetele, astfel încât să îi dai o formă rotundă sau pătrată. Nu trebuie să fie neaparat o formă perfectă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru încă 15 minute.

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro

După cele 15 minute adaugă pasata sau sos de roșii pe toată suprafața blatului din conopidă, cașcaval ras și legume la alegere. Eu am ales să adaug 3 tipuri de ardei gras și ceapă roșie, toate tăiate fâșii mici.

Bagă din nou tava la cuptor pentru 5-7 minute sau până când s-a topit cașcavalul de deasupra.

Lasă pizza cu blat din conopidă să se răcească complet, apoi taie în felii și servește cu poftă!

Pizza cu blat din conopida - foodieopedia.ro

Voi ați încercat înainte pizza cu blat din conopidă?

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu