Quesadilla cu pui si fasole

Quesadilla cu pui si fasole roșie este o rețetă de inspirație mexicană delicioasă pe care eu o fac destul de des pentru că ador bucătăria acestei țări.

Quesadilla cu pui si fasole - foodieopedia.ro

Rețeta de quesadilla cu pui și fasole este potrivită pentru un prânz sau o cină.Este potrivită și pentru momentele în care vin prietenii în vizită și vrei să gătești ceva rapid și simplu. Cei care sunt vegetarieni pot să omită carnea de pui. Vegetarienii pot să facă quesadilla doar cu fasole, porumb și ardei roșu. Una dintre părțile faine la această rețetă este că se poate lua și la pachet a doua zi la job.

Mie mi se pare că este un preparat pe care poți să îl faci ori de câte ori nu ai inspirație pentru altceva, iar combinațiile pe care poți să le creezi sunt nenumărate pentru că este o rețetă foarte versatilă. Puteți să folosiți orice tip de carne (porc, vită, chiar și creveți), orice tip de legume și neaparat să faceți un guacamole pentru că nu se poate fără.

Quesadilla cu pui, fasole si porumb - foodieopedia.ro

Vă arăt cum am făcut eu aceste quesadilla cu pui si fasole roșie și sper să vă placă și vouă!

____________________________________

INGREDIENTE (pentru 5 porții)

1 piept de pui
200 gr. fasole roșie fiartă (de la conservă)
100 gr. porumb fiert (de la conservă)
250 gr. cașcaval
5 lipii (tortilla wraps)
jumătate de ceapă roșie
1 ardei kapia
Condimente: sare, piper, boia, usturoi pudră
ulei și unt pentru prăjit puiul

____________________________________

PREPARARE

Taie pieptul de pui în fâșii subțiri. Condimentează-l cu sare, piper, boia și usturoi granulat + puțin ulei de măsline. Lasă-l la marinat 1-2 ore la frigider.

Prăjește puiul la foc mediu, câte 4-5 minute pe ambele părți.

Trage la tigaie în puțin ulei, pe rând: jumătate de ceapă roșie tăiată julienne, ardeiul kapia tăiat cubulețe, fasolea roșie și porumbul fiert. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pe jumătate din suprafața unei lipii așează: o mână de cașcaval ras, 2-3 linguri din legumele trase la tigaie, câteva bucăți din puiul gătit rupt în bucăți, iar o mână de cașcaval ras peste ele.

Adună cealaltă jumătate de lipie peste ingrediente, apoi așează quesadilla într-o tigăie și lasă până se rumenește pe ambele părți și cașcavalul e topit.

Servește cu guacamole, avocado pasat sau cu o salsa.

Cine face?

quesadilla cu fasole si pui - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu