Butter Chicken sau pui în sos de roșii cu unt este o rețetă de inspirație indiană, delicioasă și plină de arome. Poate fi servit cu orez basmati și/sau lipii naan.
@sergiufigan îmi tot cerea de ceva timp să fac butter chicken. Cum a ajuns recent multicooker-ul Instant Pot Duo Evo Plus, de la @instantpotromania la mine în bucătărie, am zis că e momentul perfect să încerc noua ,,jucărie”, dar și să-i fac pe plac lui Sergiu. Nu că eu nu aș fi avut poftă de așa ceva, dar am zis să ,,dau vina” pe el pentru această rețetă.
Această rețetă de Butter Chicken este foarte ușor de pregătit și nu aveți nevoie de foarte mult ingrediente pentru a o face. Eu am făcut-o la Instant Pot, însă dacă nu aveți acest multicooker, faceți într-o tigaie normală, urmărind pașii de mai jos.
____________________________________
INGREDIENTE (5 porții)
30 gr. unt, 1 lingura de ulei
1 ceapă mare, 4 căței de usturoi, o lingură rasă de ghimbir proaspăt
400 gr./o conservă de sos de roșii (pasata sau roșii cuburi/întregi pe care le blendezi)
o lingură de pastă concentrată de tomate
200 ml. smântână lichidă 30-35%
650 gr. piept de pui tăiat cubulețe
condimente: sare, piper, boia dulce, garam masala, curry, cardamom pudră, turmeric, (toate după gust)
____________________________________
PREPARARE
Am setat aparatul pe programul de sotat (sauté) timp de 1 minut. Am adăugat untul și uleiul în vas. Pe rând am sotat ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi zdrobiți, mărind cu încă 2 minute programul.
Am adăugat ghimbirul ras și pieptul de pui, apoi am amestecat. Programul încă era pe sotat, la care am mărit timpul cu încă 3 minute.
În vas am pus toate condimentele și pasta de tomate, apoi am amestecat.
După cele 3 minute am adăugat sosul de roșii, am amestecat, apoi am pus capacul aparatului și am setat pe programul ,,pressure cook”, adică gătirea sub presiune, pentru 7 minute. Carnea de pui a fost gătită la finalul timpului și a ieșit foarte fragedă.
Odată ce s-a terminat programul, am lăsat capacul pe oală până s-a depresurizat singur (aprox 10 minute).
Am scos capacul, am setat aparatul din nou pe programul de sotat (sauté). Am turnat în vas smântâna lichidă și am lăsat să fiarbă 4 minute.
Între timp eu am fiert separat și niște orez basmati, cu care am servit acest super delicios și aromat Butter Chicken.
Rețeta video este pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Alte rețete indiene de pe blog:
Curry cu naut si lapte de cocos
Pui curry cu orez
Tikka Masala cu naut si orez basmati
Orez basmati cu naut curry.
Lasă un comentariu