7 idei de mic dejun partea a 5-a

Aceasta este partea a 5-a din seria ,,7 zile, 7 idei de mic dejun”. Deși este ultima postare din această serie, sper că v-am inspirat destul cu variante de mic dejun și să le puneți în practică atunci când nu aveți inspirație.

Mi-a plăcut mult de tot să fac aceste postări și sper să vă fie de folos de acum înainte.

Aceste idei sunt pentru a vă inspira pentru zilele în care nu știți ce să mâncați la micul dejun. Nicidecum nu sunt menite pentru a le urma în totalitate și nici în ordinea aceasta în care le enumăr eu.

Seria de postări ,,7 zile, 7 idei de mic dejun” este pentru a vă ajuta cu variante de mic dejun cât mai diferite. Menționez că multe pot fi folosite și pentru niște brunch-uri deliciose.

Pe blog găsiti PARTEA 1PARTEA 2PARTEA 3 și PARTEA 4  a acestei serii, unde sunt 28 idei de mic dejun. În total, cu ultima parte, avem 35 de idei delicioase de mic dejun.

7 zile, 7 idei de mic dejun

1. Terci de ovăz cu zmeură, unt de arahide și fulgi de cocos

Nici nu cred că mai are rost să vă spun despre această idee de mic dejun, pentru că s-a cam repetat în multe postări, dar vreau doar să vă spun că niciodată nu lipsește la micul dejun într-o săptămână.

Găsiți pe blog un articol unde vă arăt diferite variante de terci de ovăz:

Pe contul meu de Instagram am un video pentru această variantă: @nicoleta.catargiu

Terci de ovaz - foodieopedia.ro

2.Ouă fierte, mozzarella + legume

Pe farfurie am două ouă fierte, 1 bilă mare de mozzarella pe care ma tăiat-o felii, iar deasupra am pus fulgi de chili, plus câteva roșii cherry și felii de castravete.

Un mic dejun super rapid și sățios. Cine dorește poate să adauge și 1 felie de pâine sau niște crackers.

Oua cu mozzarella - foodieopedia.ro

3.Sandwich cu hummus cu sfelcă roșie

Știu că nu este prea comun, însă hummusul cu sfeclă roșie este foarte gustos și chiar vă recomand să încercați varianta asta. Citește pe blog rețeta mea de: Hummus cu sfecla rosie.

Pentru acest sandwich am folosi 2 felii de pâine neagră pe care am pus 2-3 linguri de hummus cu sfeclă roșie, câteva felii de avocado, felii ardei kapia și frunze de ruccola. Este o combinație tare gustoasă!

Sandwich cu hummus cu sfecla rosie - foodieopedia.ro

4.Crackers cu pastă de avocado și ouă fierte

Pentru pasta de avocado am folosit jumătate de avocado pe care l-am pasat cu o furculiță până a devenit moale. Am adaugat peste puțină ceapă tăiată mărunt, cubulețe de roșii, puțină zeamă de lămâie, sare și piper după gust. 

Am pus pasta pe crackers, iar lângă am avut două ouă fiert moi.

Avocado și oua posate - foodieopedia.ro

5.Toast cu unt de arahide, fructe de pădure și chips de cocos

Sunt zile în care am poftă de așa ceva la micul dejun, pentru că uneori îmi place și ceva dulce la prima masă a zilei.

Iubesc toast-urile cu unt de arahide și pun pe ele fie fructe de pădure, fie gem din fructe de pădure sau felii de banană.

Toast cu unt de arahide si fructe - foodieopedia.ro

6.Mozzarella cu legume și felii de baghetă integrală

Apelez la această variantă de mic dejun în care pun pe farfurie niște brânzeturi, legume și pâine atunci când nu prea am timp de altceva. Cu această idee, practic, în 5 minute ai deja micul dejun pe masă, fără prea multe complicații.

Pe farfurie am pus: o bilă de mozzarella, 3 roșii cherry, 5 măsline verzi umplute cu ardei, 1 castravete mic și câteva felii dintr-o baghetă integrală.

Mozzarella cu legume - foodieopedia.ro

7.Toast cu brânză cottage, ou fiert și legume

V-am spus și în celelalte postări din această serie că 3-4 zile pe săptămână mănânc ouă. Ouăle fac parte din acele ingrediente de bază pe care le găsești mereu în frigiderul meu.

Aici am folosit: feli de pâine neagră, 2 linguri de cottage cheese, 1 ou fiert și legume (ardei galben, roșie, castravete.

Toast cu branza cottage si ou - foodieopedia.ro

 

Sper să vă inspire aceste 7 idei de mic dejun și să puneți în practică cât mai multe dintre ele.

Care dintre cele 7 idei de mic dejun ți-a atras atenția cel mai mult?

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu