Camembert copt cu chifle

Acest camembert copt cu chifle pufoase  este un aperitiv de pus pe masă cu absolut orice ocazie. Poate fi mâncat simplu sau în combinații dulci și sărate.

Camembert-copt-cu-chifle

Brânza camembert este una dintre preferatele mele și îmi place la nebunie să o mănânc în special caldă, când e topită, dar o folosesc și pentru a o pune pe platoruri cu diferite brânzeturi. Pentru rețeta aceasta am folosit camembert, dar sunt sigură că ar merge perfect și brie

Sper să vă placă și vouă această idee de aperitiv cald cu camembert copt și chifle pufoase și proaspete și dacă faceți rețeta, vă aștept în comentarii să îmi spuneți cum a fost.

Camembert-copt-cu-chifle

____________________________________
INGREDIENTE

1 roată de brânză camembert de 250 gr. (ideal să fie în suport rotund de lemn)
300 gr. făină albă tip 650
150 ml. lapte călduț
25 gr. drojdie proaspătă sau 7 gr. drojdie uscată
1 linguriță de zahăr
o linguriță de sare
un ou întreg + 1 gălbenuș
30-40 gr. unt moale la temperatura camerei

____________________________________
PREPARARE

Pune într-un pahar drojdia, laptele, zahărul, amestecă și lasă 10 minute la hidratat.

Adaugă în bolul unui stand mixer făina, sarea, oul și amestecă-le. Adaugă untul pe rând și frământă aluatul timp de 5 minute (cu cârligul mixerului).

Dacă frămânți manual aluatul, amestecați ingredientele într-un bol, apoi frământați pe masa de lucru prăfuită cu făină aproximativ 10 minute. Mai adaugați 1-2 linguri de făină dacă cere aluatul.

Așează aluatul într-un bol uns cu ulei la bază și acoperă bolul cu folie alimentară. Lasă-l la dospit 2-3 ore la loc călduț (eu am folosit programul de dospire a  cuptorului).

După dospire așează aluatul pe masa de lucru înfărinată. Împarte-l în 2 părți egale, iar din fiecare ia câte 30-35 gr. de aluat și formează biluțe în mănâ.

Pune într-o tavă foaie de copt, în mijloc așează suportul din lemn unde a stat brânza camembert, iar în jurul suportului așează biluțele de aluat, lăsând putin spațiu între ele.

Acoperă tava cu un prosop curat și lasă din nou la dospit 1 oră.

După dospire pune branza camembert în suportul de lemn, cresteaz-o deasupra cu un cuțit și unge chiflele cu gălbenuș de ou.

Aici puteți să puneți și rozmarin, feliuțe de usturoi, iar dacă vreți varianta dulce, puteți să adaugați miere și fructe/gemuri la final dupa ce se topește brânza.

Coace la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute.

Serviți cald simplu, cu miere, miez de nucă, dulcețuri sau cu rozmarin pentru aromă.

Cum vi se pare acest camembert copt cu chifle?

Camembert-copt-cu-chifle

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:nicoleta.catargiu

Vezi pe blog și varianta aceasta de: Camembert copt cu rosii si masline

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu