Această rulada de porc umpluta cu bunătăți este alegerea perfectă pentru orice ocazie, dar mai ales pentru zilele în care organizați o masă festivă și vreți să impresionați invitații.
Rulada de porc este umplută cu ciuperci, spanac și merișoare, însă să știți că se poate personaliza după preferințe. Mie îmi place tare mult această combinație și consider că merișoarele fac diferența aici pentru că se completează perfect cu restul ingredientelor.
Spune-mi în comentarii cu ce ocazie ai încerca această rulada de porc.
____________________________________
INGREDIENTE
700-800 gr. mușchiuleț de porc (alegeți unul mai gros) sau cotlet de porc
250 gr. fâșii de bacon crud
200 gr. ciuperci champignon (gata tăiate de la borcan)
1 cutie baby spanac (100 gr.)
50-70 gr. merișoare uscate (pot fi înlocuite cu prune uscate sau caise uscate)
1 ceapă medie tăiată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
Condimente: sare, piper, usturoi granulat, boia dulce
Pt. servit: cartofi piure, legume la cuptor, salată
____________________________________
PREPARARE
Curață mușchiulețul de porc de membrana albă de la suprafață acolo unde este nevoie.
Taie-l în jumătate pe lungime, însă nu până la cealaltă laterală, ci cât să poți să îl deschizi ușor.
Taie și lateralele pornind din mijlocul cărnii spre exterior pentru a obține o bucată cât mai întinsă. De aceea am menționat că ai nevoie de o bucată de carne mai groasă.
Pune o foaie alimentară deasupra și, cu ajutorul ciocanului pentru carne, frăgezește-l ușor.
Condimentează pe ambele părți, apoi bagă carnea la frigider până te ocupi de umplutură. Eu am uitat să condimentez o parte, dar am făcut asta abia dupa ce am rulat carnea.
Călește pe rând ceapa și cățeii de usturoi, adaugă ciupercile stoarse în mână bine bine, apoi pune spanacul în tigaie și lasă-l până se înmoaie. Condimentează cu sare și piper. Pune umplutura într-un bol, adaugă și merișoarele și amestecă.
Pune umplutura pe mușchiulețul de porc, apoi rulează strâns și așează-l pe un pat de fâșii de bacon.
Adună baconul deasupra, sigilează capetele și unde mai este nevoie cu scobitori, apoi pune rulada la cuptorul preîncălzit la 180°C până carnea ajunge la temperatura interioară de 65°C (aprox. 25 minute).
A ieșit suculentă, aromată și perfectă pentru sărbători.
Cum ți se pare?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: nicoleta.catargiu
Vezi pe blog și rețeta aceasta de: Rulada de porc cu ciuperci
Lasă un comentariu