Clatite cu dovlecei si telemea de vaca

Dovleceii sunt în sezon, motiv pentru care mi-au dat ocazia perfectă pentru a face o rețetă, iar în acest scop am pregătit aceste clătite cu dovlecei și telemea de vacă.

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia

Moi la interior, pufoase și extrem de delicioase. Sunt niște clătite sărate, care se pregătesc extrem de simplu și rapid, dar la fel de rapid se termină. Mereu am success cu rețeta asta.

O pregătesc în diferite variante, dar trebuie să recunosc că această variantă cu telemea a devenit preferata mea. Am folosit o telemea de vacă de la Delaco, care s-a potrivit de minune în această rețetă. Bucățile de telemea se văd pe ici pe colo, clătitele sunt ușor rumenite la suprafață, iar verdele de la dovlecei, mărar și ceapă ies clar în evidență.

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia

Acest gen de clătite cu dovlecei și telemea pot fi servite simple, cu iaurt sau smântână sau alături de o salată proaspătă. Dacă mă întrebi pe mine pot fi mâncate la orice masă a zilei sau chiar luate la pachet.

Cum vi se pare această rețetă?
____________________________________
INGREDIENTE (12-13 bucăți)
2 dovlecei mari rași
* am folosit dovlecei destul de mari și au cântărit 1 kg amândoi. Poți să cumperi dovlecei mai mici, dar să ajungă la cantitatea de 1 kg. După ce i-am ras au ajuns la 600 gr. pentru că am înlăturat miezul. Dovleceii trebuie rași fără miez.
200 gr. telemea de vacă Delaco
100 gr. făină albă
2 fire de mărar tăiat mărunt
1 fir de ceapă verde tăiat mărunt
3 ouă
1 cățel de usturoi
1 plic de praf de copt (10 gr.)
jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
sare și piper după gust

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Taie dovleceii în jumătate și scoate-le miezul cu o lingură.

Dă dovleceii pe răzătoarea mică și pune-i într-o sită. Adaugă o linguriță de sare, amestecă și lasă-i în sită 10 minute. După 10 minute ia o parte din dovleceii rași în mână și strânge-i cât de tare poți, ca să elimini cât mai mult din apa pe care au lăsat-o. Pune-i apoi într-un bol.

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia

În bol, peste dovleceii rași și storși de apă, adaugă cele 3 ouă, mărarul și ceapa verde tăiate mărunt, cățelul de usturoi zdrobit, piper după gust și amestecă cu o lingură.

Peste acestea adaugă 200 gr. telemea sfărâmițată cu mâna și amestecă. Adaugă praful de copt, bicarbonatul de sodiu și pe rând făina.

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia

Amestecă totul cu o lingură.

Sare nu vom mai adăuga pentru că am sărat la început dovleceii, plus că telemeaua este destul de sărată.

Unge cu puțin ulei o tigaie și pune o lingură plină din compoziția de clătite în ea, formând o clătită.

Las-o la foc mic aproximativ 2 minute, apoi întoarce-o pe cealaltă parte și mai las-o la prăjit 1 minut.

Repetă operațiunea până termini toată compoziția de clătite cu dovlecei și telemea.

Pentru a servi poți să faci o salată sau să le servești simple cu puțin iaurt sau smântână.

Sfat: sunt mult mai bune reci, după ce au stat câteva ore la frigider.

Clatite cu dovlecei si telemea - foodieopedia

Să aveți poftă!

Cu drag, Nicoleta!

 

Alte rețete cu telemea de pe blog:
Shakshuka cu naut si telemea
Pachetele din foietaj cu telemea

Alte rețete cu dovlecei de pe blog:
Placinta cu branza de vaci si dovlecel
Frittata cu dovlecel si urda

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

2 Comments

  • Ioana
    iulie 21, 2021 9:03 pm

    Si cu nefericitul miez ce facem? :'(

    • Foodieopedia
      iulie 23, 2021 9:13 pm

      Dacă miezul nu are sâmburi sau nu te deranjează sâmburii, poți să razi dovlecelul cu tot cu miez.
      Eu am folosit dovlecei mari și miezul era plin de sâmburi, așadar am înlăturat miezul 🙂

Lasă un comentariu