Rigatoni cu sos de ardei copti

Am făcut aceste paste rigatoni cu sos de ardei copti și au ieșit tare gustoase. Sosul e atât de cremos și aromat!

Rigatoni cu sos de ardei copți

Nu știu dacă v-ați dat seama cât de mult iubesc eu pastele, dar dacă nu v-ati dat seama, vă rog să aruncați un ochi pe acest blog să vedeți că am o colecție întreagă. La această colecție am adaugat și acești rigatoni cu sos de ardei copti pe care vi-i recomand să îi faceți și voi.

Este o rețetă simplă, poate fi făcută pentru prânz sau cină, ba chiar sosul poate fi făcut în avans cu o seară, iar a doua zi fierbeți doar pastele și amestecați-le în sos. Mai jos vă explic cum puteți să le faceți ca să fie și de post/vegane.

Rigatoni cu sos de ardei copți

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!

____________________________________

INGREDIENTE (pt. 3 porții)

250 gr. paste rigatoni (poți să folosești orice alt tip de pastă)
5 ardei kapia medii sau 3-4 ardei rosu gras
2 roșii mari (pot fi opționale dacă vrei să faci exclusiv cu ardei)
1 ceapă medie
jumătate de căpățână de usturoi (sau 4-5 căței întregi cu tot cu coajă)
6-8 frunze de busuioc proaspăt
100 ml. smântână lichidă
sare, piper și fulgi de chili după gust
parmezan pentru servit

‼ Dacă vrei ca pastele să fie de post/vegane, omite smântâna lichidă și parmezanul. Pune pastele direct in sos, iar parmezanul poate fi înlocuit cu fulgi de drojdie inactivă care imită gustul de brânză.

____________________________________

PREPARARE

Pe o tavă acoperită cu foaie de copt așează toate legumele curățate și tăiate în bucăți mai mici, plus jumătatea de căpățână de usturoi (las-o cu tot cu coajă).

Condimentează-le cu sare, piper și fulgi de chili după gust și stropește-le cu puțin ulei de măsline. Amestecă-le.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 35-40 minute sau până legumele sunt moi și ușor rumene.

Fierbe pastele al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

După ce s-au copt legumele, pune-le într-un recipient împreună cu 100 ml. de apă din oala în care fierb pastele și blendează-le până se transformă într-un sos cremos. Dacă vrei poți să dai sosul prin sită să elimini cojile de la legume, eu nu am făcut asta și a fost ok, abia le-am simțit.

Toarnă sosul într-o tigaie, adaugă frunzele de busuioc, smântâna lichidă și încă 100-150 ml. apă de pe pastele fierte.

Lasă sosul să fiarbă la foc mic aproximativ 2 minute, apoi pune pastele în tigaie și amestecă.

Gustă și vezi ce condimente mai are nevoie. Adaugă la final și puțin parmezan ras și amestecă.

Servește cu extra parmezan ras în farfurie.

Rigatoni cu sos de ardei copți

Cine face rigatoni cu sos de ardei copti?

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog mai multe rețete de paste:
1. Spaghete alla puttanesca
2. Spaghete cu chiftele in sos de rosii
3. Mac and cheese (macaroane cu branza)
4. Pasta alla Norma – paste cu vinete si rosii
5. Paste umplute cu ricotta si spanac

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu