Upside down banana bread

Upside down banana bread cu caramel e clar next level la banana bread pe care o făceam deobicei. A ieșit extrem de delicioasă și trebuie neaparat să o faceți și voi.

Banana Bread cu caramel

Fac rețete de banana bread de mulți ani, ba chiar pe blog am 3 rețete deja (cu nucă și caise uscate, vegană sau de post, cu ciocolată și alune de pădure), dar parcă rețeta asta  le-a intrecut pe toate. De fapt pe orice rețetă de acest fel făcută vreodată și mâncată la vreo cafenea.

Ce e așa de special la asta? Faptul că avem același chec cu banane, însă sub forma unei prăjituri răsturnate cu sos caramel. Sună bine, nu?

Eu zic să salvați rețeta și sa o pregătiți și voi pentru că nu veți regreta.

Upside down banana bread

____________________________________

INGREDIENTE

200 gr. faină tip 000
450-500 gr. piure de banana (vreo 5-6 mari, coapte, cu pete, ca astea sunt mai dulci)
1 pliculeț praf de copt (10 gr.)
1 linguriță de scorțișoară
un praf de sare
2 ouă mari
1 lingură de esență de vanilie
30 gr. unt topit
70 gr. chips de ciocolată, 70 gr. miez de nucă tocat (puneți ce vreți voi extra în compoziție sau să lăsați banana bread simplă)
Caramel: 80 gr. zahăr, 40 gr. unt

____________________________________

PREPARARE

Într-un bol pisează bananele până devin ca un piure, apoi amestecă-le cu ouăle, esența de vanilie și untul topit.

Peste ingredientele umede adaugă faina, praful de copt, praful de sare, scorțișoara și amestecă cu un tel.

Adaugă în compoziție ciocolata, miezul de nucă tocat mărunt și amestecă cu o spatulă/lingură.

Așează 2 banane tăiate în jumătate într-o tavă acoperită cu foaie de copt.
*** Deobicei folosesc o tavă de chec pentru a face banana bread, însă de data aceasta am folosit un vas din ceramică mai lat pt a pune două banane la bază. Poți să folosești o tavă de chec, dar îți va încăpea doar o banana tăiată în jumătate la bază.

Pregătește caramelul. Pune zahărul într-o oală și lasă-l să se topească la foc mic până își schimbă culoare spre maro. Nu amesteca în oală, ci doar scutur-o la nevoie!

După ce s-a topit și a devenit maro la culoare, adaugă untul și amestecă cu o lingură de lemn (nu din silicon!).

Toarnă caramelul peste jumătățile de banană, apoi pune compoziția de banana bread în tavă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 minute.

Lasă să se răcească cel puțin o oră jumătate în tavă, apoi răstoarcă banana bread din tavă pe un platou.

Cine face upside down banana bread?

Prajitura rasturnata cu banane

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu