Pizza Margherita este preferata mea. O fi ea simplă în ingrediente, dar este prea bună și nu ai nevoie mai mult de atât de la o pizza. Vouă cum vă place să fie pizza? Mai încărcată în ingrediente sau cu mai puține ingrediente?
Nu prea fac eu pizza, dar atunci când fac îmi place să merg după principiul less is more. Cu această pizza margherita, alăturie de un pahar de vin și un serial ai rezolvat o seară perfectă.
Să vă spun cum arată pizza ideală pentru mine: blat pufos, moale (prefer mai degrabă crusta pufoasă decât crocantă), sos de roșii aromat cu ulei de măsline, usturoi și busuioc, iar topping-ul plin de mozzarella. Aici am folosit mozzarella gourmet Delaco, ideală pentru pizza.
Rețeta mea este foarte simplă, ușor de făcut, însă să știți că topping-ul poate fi schimbat în funcție de preferințe. Dacă ar fi să aleg încă un ingredient la această pizza, ar fi măsline verzi. Atât. Perfect!
Sper să vă placă Pizza Margherita propusă de mine și să faceți și voi ori de câte ori aveți poftă!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru blat:
500 gr. făină albă 650
7 gr. drojdie uscată
10 gr. sare
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
320 ml. apă călduță
extra făină pentru frământat
Pentru sos:
250 gr. passata de roșii
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță busuioc uscat
sare și piper după gust
extra: 1 / ½ linguriță de zahăr dacă sosul este prea acid
Topping:
150 gr. mozzarella gourmet Delaco
câteva frunzulițe de busuioc proaspăt
____________________________________
PREPARARE
Cum facem blatul
Pune într-un bol 500 gr. făina albă 650, 10 gr. de sare și amestecă.
În alt bol adaugă 7 gr. de drojdie uscată, 1 linguriță de zahăr și 320 ml. apă călduță. Amestecă cu o lingură.
Adaugă această parte lichidă în bol peste făină, pune și cele 2 linguri de ulei de măsline, apoi amestecă ușor cu mâna, până rezultă un aluat.
Ia aluatul din bol și pune-l pe un blat de lucru (ex: masă) acoperit cu făină. Frământă ușor de câteva ori, până rezultă un aluat elastic. Nu insista mult cu aluatul, toată operațiunea nu ar trebui să dureze mai mult de 1-2 minute.
Pune aluatul pentru pizza din nou în bol, acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la dospit într-un loc cald (eventual să acoperi cu o pătură) pentru 2 ore.
Alternativă: frământă aluatul de cu seară și lasă-l la dospit (bolul acoperit) peste noapte în frigider. Eu așa am procedat.
Cum facem sosul
Pune 2 linguri de ulei într-o tigaie și călește cei 2 căței de usturoi zdrobiți. Ai grijă să nu ardă.
În tigaie adaugă sosul de roșii și amestecă.
Condimentează cu sare și piper după gust.
Lasă sosul să se reducă la foc mic pentru 5 minute, apoi spre final adaugă busuiocul uscat și amestecă.
Asamblare pizza
Împarte aluatul de pizza dospit în 2 părți. Din gramajul indicat mai sus ies două pizza medii.
Pune făină pe blatul de lucru, apoi întinde aluatul de pizza cu un sucitor sau cu mâna. Eu am făcut freestyle cu mâna. Nu trebuie să vă faceți griji dacă nu iese perfect rotundă forma.
Așează aluatul într-o tavă acoperită cu foaie de copt.
Peste aluat adaugă sosul de roșii, iar peste sos pune mozzarella rasă din belșiug.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 15-17 minute, până se topește mozzarella, iar blatul este copt.
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta! 🙂
Alte rețete de pizza de pe blog:
Pizza pe paine ciabatta
Pizza ,,curcubeu” cu blat din conopida
Pizzaccia – pizza pe blat de focaccia
Lasă un comentariu