Rețeta de orecchiette cu broccoli și anșoa este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingredient și se face foarte rapid.
Am preluat rețeta de orecchiette cu broccoli de la Jamie Olivier și este una dintre acele retețe căreia la prima vedere nu i-ai da nicio șansă, însă după ce o guști, OMG, ceri porție dublă. Pe bune!
Fileuri de anșoa dau tot gustul acestor paste, deci este exclusă întrebarea dacă puteți să omiteți acest ingredient. Știu că anșoa nu este un ingredient foarte folosit în bucătăria românească și este păcat pentru că dă un gust excelent mult preparate. De aceea îți recomand să îi dai o șansă și să nu omiți acest ingredient în rețeta de paste.
____________________________________
INGREDIENTE (pt 2 porții)
200 gr. orecchiete (poți să folosești orice alt tip de pastă preferată)
un broccoli mediu
6-8 file de anșoa în ulei
30 gr. unt
un pumn de pecorino romano ras (poți să înlocuiești cu parmezan)
3 căței de usturoi
fulgi de chili (după gust) / pot fi opționali
piper (după gust)
____________________________________
PREPARARE
Pune pastele la fiert într-o oală cu un pic de sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Curăță, spală și taie în buchețele mai mici broccoli. Adaugă buchețele de broccoli în aceeași oală cu pastele în ultimele 3 minute de fierbere.
Călește 3 căței de usturoi într-o tigaie cu puțin ulei, apoi adaugă fulgii de chili și fileurile de anșoa. Amestecă până fileurile de anșoa se tranformă într-o pastă. Nu pune deloc sare la acest pas pentru că fileurile de anșoa sunt destul de sărate.
Pune în tigaie un polonic de apa din oala în care au fiert pastele, amestecă și lasă pe foc 15-20 secunde.
Strecoară pastele și broccoli și pune-le în tigaie împreună cu 30 gr. unt și un pumn pe pecorino romano ras.
Amestecă și lasă pe foc până untul și pecorino romano s-a topit.
Condimentează cu piper după gust.
Servește cu extra pecorino romano.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete de paste:
Fusilli cu ardei copti si rosii
Penne all’arrabbiata
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
Penne alla Vodka
Gnocchi cu mozzarella si bacon la cuptor
Penne la cuptor cu mozzarella
Ravioli la cuptor cu mozzarella
Salata de paste caprese
Lasă un comentariu