Parmigiana di melanzane

Vinete alla parmigiana sau Parmigiana di melanzane este o rețetă cunoscută din bucătăria italiana și constă în straturi delicioase formate din vinete, sos de roșii aromat, parmezan și mozzarella. Un deliciu de îți vine să te lingi pe degete!

Parmigiana di melanzane - foodieopedia.ro

Parmigiana di melanzane se face foarte simplu și ar fi păcat să nu încercați rețeta, mai ales dacă sunteți fani vinete. Eu fac rețeta ori de câte ori sunt în pană de idei pentru prânz sau cină și să știți că dacă faceți o cantitate mai mare, a doua zi se poate reîncălzi la cuptor sau la cuptor cu microunde.

O diferență față de rețetele clasice de parmigiana di melanzane este că eu am preferat să prăjesc la grill feliile de vinete și nu să le prăjesc în baie de ulei, dar să știți că au ieșit delicioase și așa. În plus am evitat prăjeala într-o cantitate mare de ulei, ceea ce e un bonus, nu?

Parmigiana di melanzane - foodieopedia.ro

Cine a făcut rețeta asta până acuma?
____________________________________

INGREDIENTE

2 vinete mari
800 ml. suc de roșii/passata de roșii
6-8 frunze de busuioc proaspăt
1 ceapă tăiată mărunt
2 căței de usturoi
200 gr. parmezan ras
400 gr. mozzarella rasă (folosește mozzarella pt. pizza)
sare și piper după gust
____________________________________

PREPARARE

Taie în felii cât mai subțiri vinetele. Așează-le pe un platou și sărează-le pe ambele părți. Pune-le într-o strecurătoare mare și lasă-le acolo aprox 1 oră, cât să își lase apa feliile de vinete.

Între timp pregătim sosul. Călește pe rând ceapa și cățeii de usturoi. Adaugă în tigaie sosul de roșii, sare și piper după gust și lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând din când în când. La final adaugă busuioc rupt în bucăti.

Șterge feliile de vinete bine de apa pe care au lăsat-o la suprafață cu șervețele de bucătărie, apoi prăjește-le pe rând într-o tigaie grill sau tigaie normală, 2-3 minute pe ambele părți.

Întinde 2-3 linguri de sos la baza unei tăvi termorezistente. Peste sos așează feliile de vinete, peste vinete pune un strat de parmezan ras și mozzarella rasă, apoi iar un strat de sos de roșii. Continuă tot așa până folosești toate feliile de vinete. Eu am făcut 3 straturi din fiecare.

La final vei avea un strat de sos de roșii și un strat generos din cele două brânzeturi.

Bagă tava la cuptor pentru 30-35 minute, la 180°C.

Lasă să se răcească 15-20 minute, apoi taie și serverște.

Poftă bună!

Parmigiana di melanzane - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog alte rețete cu vinete: Pasta alla Norma – paste cu vinete si rosii
Crema de vinete cu branza pufoasa
Hummus cu vinete coapte
Pizzette de vinete
Rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu