Chec cu mere si nuca

Un chec cu mere si nuca gustos și aromat este binevenit oricând, cu atât mai mult cu cât se pregătește foarte ușor și majoritatea ingredientelor s-ar putea să le ai deja în casă.

Chec cu mere si nuca - foodieopedia.ro

Mie îmi plac mult merele și le folosesc des în rețete, nu doar în deserturi, dar și în rețete sărate, cum ar fi salatele, preparatele cu carne de porc sau în combinație cu cheddar într-un sandwich delicios.

De data aceasta vreau să vă arăt acest chec cu mere si nuca, care poate fi făcut cu orice ocazie, mâncat ca un desert, ca o gustare, la o cafea sau un ceai chiar și când ai invitați. Dacă nu ai formă de chec, să știi că poți să îl faci direct într-o tavă rotundă de tort, într-o formă de tartă sau într-o formă pătrată sau dreptunghiulară. Dacă stau bine să mă gândesc, cel mai probabil se pot face și brioșe din compoziția lui.

Chec cu mere si nuci - foodieopedia.ro

Un astfel de chec cu mere rezistă câteva zile la frigider, dar sunt sigură că după prima zi nu mai rămâne nicio felie. O spun din propria experiență. Hai să îl pregătim împreună!

____________________________________

INGREDIENTE

4 mere medii/mici
200 gr. făină albă tip 000, dată prin sită
70 gr. zahăr brun sau alb
70 ml. ulei de floarea soarelui
150 gr. iaurt
4 ouă
1 lingură de esență de vanilie
10 gr. praf de copt (1 pliculeț)
1 linguriță și jumătate de scorțișoară
jumătate de linguriță de nucșoară
un praf de sare
100 gr. miez de nucă
Glazura: 50 gr. zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie (poate fi opțională)

____________________________________

PREPARARE

Amestecă într-un bol făina, zahărul, praful de copt, praful de sare, jumătate de linguriță de scorțișoară și nucșoara.

În alt bol amestecă iaurtul, ouăle, uleiul și esența de vanilie.

Pune compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecă până la omogenizare.

Curăță și rade două mere și adaugă-le în bol.

Curăță și taie în cubulețe alte două mere. Amestecă-le cu o linguriță de scorțișoară, apoi pune-le în bol.

Rumenește într-o tigaie 100 gr. de miez de nucă. Taie nuca rumenită mai mărunt, apoi pune-o în bol peste restul ingredientelor.

Amestecă toate ingredientele din bol.

Pune compoziția într-o tavă de chec, acoperită cu foaie de copt și nivelează frumos deasupra.

Coace checul timp de 40 minute, la 180°C.

Lasă să se răcească complet, apoi taie în felii și servește.

Dacă vrei să pui și glazură deasupra, amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie. Pune glazura pe checul răcit.

Tare bun a ieșit acest chec cu mere si nuca, deci vă ,,avertizez” că o să îl faceți de multe ori.

Vă tentează?

Chec cu mere - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog alte rețete cu mere:
Trigoane cu mere din foietaj
Strudel cu mere si crema de branza
Salata cu varza de bruxelles, mere si nuci
Apple crumble cheesecake bars
Mar copt cu nuca si magiun de prune

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu